Снимка: БГНЕС
fallback

Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шeфер е извършил самоубийство, очевидно, след като се е „разтревожил“ как да се справи с икономическата криза, предизвикана от мерките срещу разпространението на коронавируса, заяви премиерът на провинцията Волкер Буфиер в неделя, цитиран от германския ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Oще по темата

54-годишнят Шефер е намерен мъртъв в близост до железопътна линия в събота. От прокуратурата в Визбаден заявиха, че смятат, че той се е самоубил.

„В шок сме, не можем да повярваме и преди всичко сме изключително тъжни“, заяви Буфиер в записано изявление.

Хесен е дом на финансовата столица на Германия Франкфурт, където се намират големи кредитори като Deutsche Bank и Commerzbank. Европейската централна банка също се намира във Франкфурт.

Видимо разклатен, Буфиер припомни, че Шефер, който беше началник на финансите на Хесен в продължение на 10 години, работи „ден и нощ“, за да помогне на компаниите и работниците да се справят с икономическото въздействие на мерките срещу пандемията.

„Днес трябва да приемем, че той беше силно разтревожен“, отбеляза Буфиер, близък съюзник на канцлера Ангела Меркел, допълва „Фокус“.

„Именно в този труден момент щяхме да имаме нужда от някой като него“, добави той.

Популярен и уважаван, Шефер отдавна е обявен за възможен наследник на Буфиер. Двамата са членове на дясноцентристкия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел.

Той оставя жена и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 4 години

Това, че сте сложили "разтревожил" в кавички означава, че сте саркастични и иронизирате трагедията на човека и близките му. Едва ли ме разбирате, обаче.

51

Анонимен

преди 4 години

Правилно коментираш. Не, че хората не могат да се "клатят", но затова обикновено са необходими поне двама. Може и повече........

50

Буфиер

преди 4 години

бил видимо разклатен...Може би думата все пак е потресен или поне разстроен. Но чак пък да го е разклатила тази новина...

fallback