Снимка: БГНЕС
fallback

Френският президент Еманюел Макрон предупреди лидерите на останалите страни членки на ЕС, че кризата с коронавируса поставя под въпрос "оцеляването на европейския проект", предаде Ройтерс, като се позова на дипломат.

Има риск епидемията да подкопае основните стълбове на съюза, аргументирал се Макрон на Европейския съвет, който се състоя вчера чрез видеоконферентна връзка.

Oще по темата

Той дал конкретен пример с риска от разпадане на Шенгенското пространство за свободно движение.

На виртуалната среща на върха на ЕС германската канцлерка Ангела Меркел се обявила против емитирането на общи европейски "корона облигации", за да бъде подкрепена икономиката. Самата Меркел съобщи това след края на видеоконференцията, предаде Франс прес.

Франция и Италия предложиха наскоро емитирането на такива "корона облигации".
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 4 години

Франция е велика държава и създателка на ЕС! Люлка на цивилизацията, майка на съвременния свят! Макрон е интелигентен и симпатичен човек и аз вярвам в него! Vive la Republique! Vive la France! Vive l'Europe!

20

Този е изрод

преди 4 години

Това Ротшилдско изчадие говори за ЕС и основите му. ЕС няма да има след тази криза на всички е ясно. Пропагандата ЕС приключи. Да видим как ще се ориентират нашите дупедавци. За Единна България и Не на ЕС мес пес и най-различни абревиатури.След като се справяме сами в тази ситуация значи ще можем и занапред.Като българи имаме сили да вдигнем икономиката стига 240-те да позволят да се случи-не ми се вярва.

19

Колко да подкопава?

преди 4 години

Вече е ясно че във този "съюз" всеки се спасява сам за себе си!Или съюза е да ни казват какво да продадем и какво какво да изпълняваме - иначе санкции.

fallback