Снимка: БГНЕС
fallback
Клиника в град Тимишора обяви, че вече има ваксина за новия коронавирус и започва да прави тестове, пишат румънските вестници днес, цитирани от в. Монитор. Изследователският център Онкоджен (Oncogen) е започнал тестове на ваксина срещу новия коронавирус. Професор Вирджил Паунеску, който е координатор на екипа от изследователи, каза, че ако всичко върви добре, ваксината може да влезе в производство след няколко месеца.
 
Ваксината не е необходимо да бъде тествана върху животни, а това ще съкрати времето за изпитания. През първата фаза ще бъдат направени тестове на 10 души, след това на 50 до 100 души, а по време на третата фаза - от 100 до 1000 доброволци. 
 
10 000 военни излязоха по улиците на Румъния, за да помагат и следят дали ограничителните мерки се спазват по време на извънредното положение, което беше обявено заради коронавируса, пише още "Адевърул". Полковник Константин Спану, началник на Дирекцията за информация на министерството на отбраната, увери пред телевизия Диджи 24, че присъствието на армията по улиците не трябва да бъде разглеждано като "военизиране на живота" в Румъния. Военните са в пълно бойно снаряжение, показва снимка във вестника. 
Oще по темата
 
Пол Гома беше човекът, който отвори очите на Европа за Румъния, загина в Париж, след като се беше заразил от коронавируса, информра в заглавие в. "Ромъня либера". Писателят дисидент е починал на 84-годишна възраст в болница във френската столица, където е бил приет на 18 март след заразяване със смъртоносния вирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

до 8

преди 4 години

споко ще излезе армията само че с какво, Уаз ките, и Зил овете ли. Армията няма Кия, Фолксваген Шкида Октавия и Опел...

25

до8

преди 4 години

защото в Бойколенд военните за 30 години ги съкратиха от 105х на има няма 30х. Ама задачите същите. Виж полицията има на щат 60000, божа работа колко са пешаците полицаи ,пожарникари и граничари.

24

Босилкин Рамбо

преди 4 години

Има един филм с мел гипсън конспирацията,гледайте го

fallback