Снимка: БГНЕС
fallback

Явно давайки си сметка за нестихващата опасност, правителството на Джузепе Конте одобри нови строги мерки, които трябва да накарат италианците да си стоят вкъщи и да спазват карантината. Така например досегашната глоба от 206 евро, налагана на нарушителите, вече е от 400 до 3000 евро в зависимост от степента на погазване на разпоредбите и това дали става дума за физическо лице или за юридическо – най-често търговски обекти.

Oще по темата

Строго се забранява пътуването в друга община, освен ако то не е свързано с работа в действащи и в условията на карантина предприятия или офиси, както и по здравословни причини. Вече е абсолютно невъзможно и пътуването през уикенда до вили в планината, край морето или в селските райони, като нарушителите ще бъдат наказвани с максималния размер глоба. Що се отнася до т.нар. спортна дейност, то допуска се „раздвижване“,  но в радиус максимално до 200 м от жилището.

Любопитен момент в новия декрет е уточнението, че мерките срещу коронавирус ще бъдат прилагани под една или друга форма чак до 31 юли – факт, в който медиите видяха намерение на правителството да продължи карантината до тази дата. 

След като Италия отчете спад на смъртните случаи от коронавирус, статистиката отново показа тревожни резултати. За последните 24 часа в страната са отчетени 743 загинали. Това са 142 жертви повече от предишното денонощие и само с петдесетина по-малко от регистрирания в събота "пик" на покосени от заразата италианци.

Така отбелязаният в неделя и понеделник макар и малък темп на намаляване на починалите обърна посоката си. Но наред с тази лоша новина шефът на Гражданска защита Анджело Борели съобщи на брифинга снощи и една добра – в Италия вече трети ден намалява темпът на разпространение на заразата – през последното денонощие са били регистрирани 3612 случая при 3780 през предишните 24 часа, съобщава "Монитор". Жестоката статистика показва, че като цяло от началото на епидемията броят на заразените със "Sars-CoV-2" е общо 69 176 души, от тях починалите от Covid 19 са 6820, а успелите да победят болестта – 8 326 души.   

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Нов

преди 4 години

Не разбрахте ли, че с тези карантини, на маймуни ни правят, колко време ще се криете от вирусите, може да продължи това- 3-6-12 месеца тези мерки са абсурдни и зад тях стоят други цели, а вие се съглсявайте на всичко и с всичко.

31

Анонимен

преди 4 години

Щом там е до 31 юли, представете си следващата седмица какво ще ни съобщят от щаба. След като изолацията помага, защо вече се пише, че в Китай заразата пламва наново? Колко време може да бъдем затворници? Решението на проблема едва ли е изолация, на фона на 60 000 000 население в Италия 6000 е смъртност - 1%? Ако няма SARS COV 2 колко щяха да са починалите до сега от грип, инфаркти, инсулти, рак спин и тем подобни болести?

30

Аз

преди 4 години

Не пишете глупости!!!

fallback