Снимка: БГНЕС
Анкара обяви, че затваря границата, но въпреки това напрежението на граничната бразда в Еврос не стихва. 
 
Прехвърлят мигранти от островите във вътрешността на Гърция в затворени лагери под контрол срещу разпространението на коронавируса.
 
Мигрантите правят по няколко опита на денонощие да преминат гръцката граница при Кастаниес, съобщават от граничната полиция, цитирани от БНР. Правят се опити със стълби да се преодолее граничната ограда. Използват и сълзотворен газ срещу гръцките граничари.
 
На границата при Еврос, съобщават от правителството ,съвместно с гръцките сили са и специалните части на европейската агенция по гранична охрана „Фронтекс“.
 
Всички опити за нелегално влизане в Гърция са предотвратени, съобщи министърът на обществения ред Михалис Хрисохоидис.
 
Тази нощ започна и транспортирането на мигрантите без право на бежански статут от гръцките острови към вътрешността на страната. Настяняват ги в затворени лагери и ги поставят под карантина. В рамките на месец ще бъдат репатрирани. 
Още по темата
 
Увеличиха и медицинските екипи в лагерите за бежанци, защото гърците от островите настояват за незабавно изнасяне на чужденците под страх от разпространение на вируса.
 
Кметоветовете на малки острови в Егейско море също реагират срещу чужденците, където в последните дни пристигат европейски граждани от рискови страни и не спазват задължителната карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase