Снимка: Pixabay
Отказ от конференции, намалени резервации и анулиране на вече направени такива, забавяне на авансово плащане, преговори за отмяна на събития. Това отчита туризмът в Гърция заради епидемията от COVID-19, пише "Катимерини", цитирани от в. Монитор. Наблюдава се и особено ниска заетост на хотели и в частност в Атина, както и спад на пристигащите туристи от чужбина. 
 
Освен отлагането на много конференции в хотели в област Атика и пътуванията по градските почивки значително намаляват. Според източници на авиационната индустрия най-засегнати са хотелите, работещи целогодишно. Миналата седмица само за един ден хотелиер получил съобщения за анулиране на 14 групи чуждестранни пътници. Около 20% е заетостта на хотелите. В Гърция летните курорти отчитат по-малък брой резервации за предстоящия сезон. Понижението е започнало от края на февруари. Преди това то е било на нормални нива. 
 
Финансови експерти от южната ни съседка правят прогнози за нарастване на несъбираемите ипотеки. Причината е, че много от малките хотели непрекъснато вземат такива кредити за да финансират бизнеса си.
 
Липсата на чуждестранни туристи вече се отразява на оборота на магазините по централните търговски улици, които обикновенно вечер са пълни с хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase