Снимка: БГНЕС
fallback

Общият бройна заразените с коронавриус в Гърция достигна 66 души. 47 от заразените са били в една туристическа груп, която е пътувала до Израел и Египет, съобщи Национланта организация за обществено здраве на Гърция, цитирана от агенция "Фокус".До този момент няма починали от коронавируса в страната. В реанимация се намира 66-годишен мъж от туристическата група. 

В събота бяха потвърдени общо 21 нови случая. 
 
54-мата, които са пътували на религиозно поклонение са от три града в югозападна Гърция и близкия остров Закинтос. Един нов случай, обявен в събота и е бил в контакт с членове на групата, е от централния остров Евия. Друг пациент, също член на групата, посещава университет на остров Крит, което предизвиква опасения от по-широко географско разпространение на болестта. 
 
На 27 февруари рупата се е върнала в Гърциq. Миналия уикенд част от тях показаха симптоми на грип. 66-годишният мъж е болен от пневмония. 
 
Очаква се в неделя или понеделник правителството да обяви мерки относно училищата и други обществени пространства. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

ОСТАВСКА НА МИЦОТАКИС!

8

Митака

преди 4 години

Нали всеки ден едни тиквета щабни по телевизията четяха сухи данни и казваха че сме супер готови за вируса и здравната система ще издържи но явно нищо не разбират та ще се наложи Слънцето по всичко компетентен да огрее и със познанията и уменията си да опази населението

7

Анонимен

преди 4 години

центъра за разработка на биологични оръжия на американците дето е в грузияи гътна доста бедни грузинчета дето ставаха опитни мишки кога ще го закриете

fallback