Снимка: БГНЕС
fallback

Няколко хиляди души се събраха вчерашния следобед в Брюксел на митинг за климата с участието на екоактивистката Грета Тунберг, предаде Франс прес. В демонстрацията по данни на полицията са се включили около 3400 човека.

Шведската тийнейджърка пристигна без да каже и дума в началото на демонстрацията, но носеше прословутия си плакат, гласящ: "Стачка за климата", написано с черни букви на бял фон.

"Срамно е, че още нищо не се е променило. Срамно е, че толкова дълго време спешната ситуация с климата и околната среда бе пренебрегвана", заяви обаче след края на митинга Грета Тунберг.

Събрани в самия център на столицата на Европейския съюз, участниците в митинга развяваха знамената на страните членки, както и транспаранти с лозунги на английски: "Днес е последната ни надежда" и "Без природа няма бъдеще".

Демонстрацията бе проведена два дни след като Европейската комисия представи "закон за климата", предназначен да фиксира ясно целта на ЕС да стане въглеродно неутрален през 2050 г. Проектът обаче е смятан за недостатъчен от организаторите на днешната демонстрация, като бе разкритикуван от Грета Тунберг, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

преди време

преди 4 години

Преди време много се радвах на това дете, просто му се наслаждавах, но ... след време като направих един анализ относно нейната дейност и дойде моето пълно разочарование. Това дете има някакви психически проблеми, то има коренно различен физически поглед, винаги е недоволно, постоянно ни дава съвети как да живеем, какво да правим. Странно, но тя е само на 15-години; а кога и как успя да натрупа рутинен опит за да ни дава съвети относно битието ..?

89

Анонимен

преди 4 години

куку

88

Реймънд Чандлър

преди 4 години

Тоя поглед кара млякото да се пресича, ледът да се топи, а котките да мяучат.

fallback