Снимка: pexels.com
fallback

САЩ вдигат митата на внасяните от ЕС самолети и други летателни средства от 10% до 15%, пише в съобщение на търговския представител на САЩ. Повишаването е валидно от 18 март, предава БГНЕС.

В момента търговските отношения между САЩ и ЕС не са особено добри. САЩ наложиха през първата половина на 2018 г. мита върху вноса на стоманената и алуминиева продукция - 25% и 10% съответно. ЕС въведе ответни мита.

Световната търговска организация отсъди като незаконно субсидирането на "Еърбъс" от държави в ЕС, което ощетява американския концерн "Боинг". Тогава ЕС съобщи, че е изпълнил решението на организацията по този спор, премахвайки оставащите субсидии или предприемайки стъпки за отстраняване на негативното им влияние. Но САЩ не се съгласиха, затова ЕС подаде иск за създаването на панел от арбитри за изясняване на този въпрос.

През октомври 2019 г. Световната търговска организация разреши на САЩ да въведе мита спрямо годишния вноса от ЕС в обем на $7,5 млрд. Това решение бе част от делото за държавната подкрепа за авиостроителния концерн "Еърбъс". Отговорът на Еврокомисията бе, че ще представи контрамерки срешщу американска продукция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

@61

преди 4 години

Човеко, когато пишеш проверявай фактите щото това което си е написал е ГЛУПОСТ. За 2019, Съюз има най-много полети. След това са Фалокните на СпейсХ. В уикипедия правят малка измама като пишат към американските полети тези на Електрон, но RocketLabs са новозеландци с участие на Локхийд Мартин, а не американци. Реално за миналата година, американците имат по-малко полети от руснаците, а и част от полетите (Атлас на ULA) са с руски двигатели (RD-180). Само SpaceX отсрамва САЩ за 2019.

63

Анонимен

преди 4 години

Мии нищо ново.. Пазят си собствените марки във вътрешен пазар.. Купуваш само американски стоки това е..

62

Анонимен

преди 4 години

Незаконно преминаване на границата е всеки преминал БЕЗ виза, издадена от съответната страна! Тия трябва да бъдат третирани именно като престъпници, каквито са! А приказките за " гонения" са пълни лъжи- хиляди джихадисти от ЕС отидоха да убиват в сирия доброволно и с ентусиазъм! Тези ли са били " изплашените бежанци"? Сега ЕС защо не си ги прибира, ами американците още ги държат и хранят в лагери? Лицемерието е лицето на всичко " ляво".

fallback