Снимка: Булфото архив
fallback

"Насилието над жени трябва да бъде осъждано и наказвано възможно най-строго. Документи като Истанбулската конвенция обаче нямат за цел да предотвратят насилието над жените", заяви в изказване в Европейския парламент българският представител и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки, съобщиха от пресцентъра на партията.

Коментарът е по повод международния ден за борба с насилието над жени, който се отбелязва на 25 ноември. Денят бе повод да се разисква за пореден път темата с приемането на Истанбулската конвенция, която България по настояване на ВМРО отказа да ратифицира.

"Личното ми мнение е, че мъж, който посегне на жена, е негодник", каза Джамбазки.

Българският евродепутат смята, че е в ЕП са изчетени имена на жертви на домашно насилие, но отбеляза, че всички те са от страни, които са ратифицирали Истанбулската конвенция. С какво тя ги защити, запита риторично той.

Джамбазки също така е категоричен, че целта на документи като т.нар Истанбулска конвенция е съвсем различна - да бъде разрушено християнското семейство с традиционни ценности, което се състои от мъж, жена и техните деца. Всичко останало е извращение на джендър пропагандата.

Все още има държави в Европа, в които хората смятат, че семейството е доброволен брак между мъж и жена и техните деца. Аз съм от България, ние сме против Истанбулската конвенция, не сме я подписали и няма да го направим, заключи Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

...

преди 4 години

До 65Ти първо си купи буквар и учебник по български език, след това давай акъл кой какво да яде и пие.

60

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Корена на истанбулската конвенция не е от Истанбул, а е от феминизма. Няма нещо във феминизма, което да не руши семейството - за него мъжете са враг, а всяка неомъжена жена е потенциална привърженичка и поддръжника. Нормално феминистките са фригидни. Които не са си имат мъжки полове членове, но се обличат странно за мъже."Такава концентрация на глупости на кв. см може да се срещне само в този сайт. Вземи попрочети какво е феминизъм и историческата му роля, за суфражетките

59

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен"Това е точно така! В английските у-ща това ги учат - че има не два пола, а спектър от ***, от които човек сам си избира. Не знам какво се цели в крайна сметка с тази върховна, анти-научна глупост"Цели се увеличаване на хомосексуализъма и намаляване на раждаемостта на коренното население на белите страни и подмяната на населението

fallback