Снимка: Reuters

Никога не съм си представяла, че толкова дълго ще бъда във властта, но има още работа за вършене, заяви германският канцлер Ангела Меркел от трибуната на конгреса на Християндемократическия съюз в Лайпциг, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Още по темата

Меркел каза това точно 14 години след като стана канцлер. Тя напомни на делегатите на конгреса, че от 2005 г. германските консерватори са намалили безработицата до рекордно ниски нива и са се справили с последиците от световната финансова криза.

Канцлерът изтъкна обаче, че при новите предизвикателства като борбата с климатичните изменения и дигитализацията, партията трябва да гледа към бъдещето и да се справя с напрежението, провокирано от руската агресия и търговските спорове със САЩ.

Трябва да намерим решения за утрешния свят, подчерта Меркел, според която ХДС е партията на силния политически център на Германия.

"Искам да продължа да работя за това като канцлер", изтъкна тя.

Сочената за приемник на Меркел на канцлерския пост и лидер на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер заяви, че злословенето по отношение на ръководеното от ХДС правителство може да се отрази негативно на изборните резултати на партията, предаде ДПА.

Това не е успешна стратегия за предизборна кампания, каза Крамп-Каренбауер на конгреса в Лайпциг. Тя изрази уважението си към Меркел, изтъквайки, че 14-те години на нейното управление са 14 добри години за Германия.

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"НАТО е отбранителен съюз по договор!"Ти северна корея е нардна демократична република.

78

Учуден

преди 2 години

Меркел: Да се справим с руската агресия и климатичните промени. И да си отвори екологичната тръба за Путин- северен поток 2. Въпреки протеста на Тръмп

77

Моше

преди 2 години

Меркелица никога не си представяла че ще е толкова време на власт ....... ще стоиш на пангара докато еврейските ти господари не кажат . Доказала си че си послушна и изпълняваш всяка заповед. Също като младия ти колега Макарончо . Все още има много "арабски и африкански "рефюджис" да посрещате ..... все още има много за ограбване от останалите присъединени държави ..... все още има много бели европейци обичащи родината си , които трябва да бъдат превърнати в ислямизирани джендъри и толерасти .