Снимка: Reuters
fallback

Хиляди привърженици на единството на Испания излязоха днес по улиците на Барселона и скандираха "За съжителство, за демокрацията, за Каталуния!" "Стига!", имайки предвид уличните протести след издадените присъди срещу сепаратистки лидери, информира в елетронното си издание испанският в. "Мундо".

Редица политици решиха да подкрепят днешния поход в името на националното единство и се включиха в него. Сред тях бе испанският външен министър Жозеп Борел Фонтелес, информира в. "Паис".

Oще по темата

Много от участниците носеха испански знамена и скандираха "Да живее Испания".

В същото време днес привържениците на независимостта на Каталуния организираха контрамитинг. Негови инициатори са така наречените комитети за защита на републиката, а именно техни акции често прерастват в безредици.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Франкофон

преди 4 години

С тия бедни краставичари не ме занимавайте повече.

8

Яро...

преди 4 години

Разумните хора са повече от ,,републиканците'', но не искат да излизат,защото ще се върне 1936г.-началото на гражданската война в Испания.

7

До глупавия франкофо

преди 4 години

Испанците били мързеливи ???? Гледай статистиката , четвърта икономика в еврозоната, втори в производството на автомобили , първи в производството на агрикултура ( без тях Европа ще е гладна) 2500 камиона товарят дневно зеленчуци от Испания за износ, втори в Европа по здравеопазване. Това е истината . А къде е абсурдистан. Първи в корупция и краденеН До

fallback