Снимка: Reuters
fallback

Лаура Кьовеши бе окончателно утвърдена за главен прокурор на ЕС. Това стана с решение, за което съобщи Европейският парламент.

Oще по темата
По-рано тази седмица своето решение прие и Съветът на ЕС.

С днешното решение на ръководителите на политическите групи и на председателя на ЕП започва седемгодишният мандат на Кьовеши. Тя ще бъде първият ръководител на прокуратурата на ЕС, припомня БТА.

Очаква се прокуратурата на ЕС да започне работа до края на следващата година.

Европейските прокурори ще разследват престъпления с бюджета на ЕС - измами, корупция, злоупотреби с ДДС над 10 милиона евро.

При обособяването на прокуратурата на ЕС бе решено, че пълномощията на институцията може да бъдат разширявани. Досега 22 държави от ЕС участват в европейската прокуратура, като не са се включили Великобритания, Швеция, Унгария, Полша, Ирландия и Дания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 4 години

Извинете, но както е написано, само над 10 млн. ли ще разследват!!! До 10 толерантно ли ще бъде. Би трябвало да е от 0 нагоре всичко.

25

Кико

преди 4 години

Баш си лежаха в панделата по няколко години,бил съм в Румъния 7 години и познавам ситуацията.Даже легендата на футбола Джила Попеску лежа за уредени мачове.Това тук кога ???

24

Анонимен

преди 4 години

Вече никой не се страхува от Бойчо Цацата и Гешев

fallback