Снимка: Pixabay
fallback

Европейската комисия е започнала разследване на планираното сливане между две водещи самолетостроителни компании - американската Боинг (Boeing) и бразилската Ембраер (Embraer), заради опасения, че то може да застраши конкуренцията при цените и продуктовото развитие, предаде ДПА.

Oще по темата

Според плана Боинг ще поеме глобалния бизнес на Ембраер в гражданското самолетостроене. Това евентуално ще намали още повече броя на конкурентите на световен пазар, на който вече се наблюдава силна концентрация, посочи ЕК късно снощи.

По този начин също така може да бъде затруднено влизането на нови играчи, например от Китай, Япония и Русия, пише БТА.

В момента Боинг и Ембраер са конкуренти, произвеждайки самолети в някои съвпадащи сегменти от пазара на гражданското самолетостроене.

Планираната сделка, която бе договорена от двете компании в края на миналата година, бе посрещната с критики в Бразилия, тъй като Ембраер произвежда също така военни самолети и е участва в разработването на технологии за сигурност.

Еврокомисията може да започне разследване на компании с оборот, превишаващ определен праг, ако има подозрения, че сливане би могло да застраши конкуренцията в Европейската икономическа зона, припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 4 години

До 5, това е абсолютна лъжа:За тази лъжа ли става дума:October 2, 2019The World Trade Organization says the U.S. can move forward with plans to impose some $7.5 billion in tariffs on EU goods annually, to counteract years of European loans and illegal subsidies to Airbus.

8

До 6

преди 4 години

Във връзка с комнтар. Преди да се излагате и да се обиждате един друг е добре да обясните на хората за какво спорите. A220 е продаден като модел на Ербъс от Бомбардиер, но първия коментар не обяснява това, след което явно тролчески настроен втория коментатор казва че Бомбардиер си е Канадска. Еми и двамата са прави само дето публиката остава с впечатление че не са ходили на училище и в къщи не са им говорили за възпитание. Да за съжаление в желанието си да напише нещо втория *** се е улял.

7

Анонимен

преди 4 години

А кога и Росавиация ще свали лаптите?

fallback