Снимка: БТА
fallback

Главният преговарящ от ЕС за Brexit Мишел Барние каза на Борис Джонсън да спре да се "преструва", че преговаря за излизането на Великобритания от ЕС. На Острова, а и в Европа, витае мнението, че премиерът на Великобритания не се опитва да стигне до споразумение, пише Independent.

Думите му идват след като стана ясно, че предложенията от страна на Лондон са били подобни на старите.

Oще по темата

В Европейския парламент Мишел Барние заяви: Почти три години след референдума във Великобритания, не мисля че трябва да губим времето си да се преструваме, че преговаряме. Смятам, че трябва да се движим напред решително".

Барние заяви, че ЕС е "отворен за всяко предложение от страна на Великобритания и е склонен да работи ден и нощ към прогреса".

"Ако Великобритания напусне без сделка не мисля, че тези въпроси просто ще изчезнат. Те са регулирани в споразумението за оттегляне (от съюза), те са обсъдени и ще останат. Независимо дали си говорим за мира в Ирландия, граждански права, бюджетни въпроси - всичко това ще трябва да бъде решено", заяви още Барние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Крайно време е да разберем - ОТ СТАВАНЕТО НА ДЖОНСЪН ЗА ПРЕМИЕР НА ВБ,ПАЛКАТА НА ПРОЦЕСА "БРЕКЗИТ" Е ПОЕТА ВЕЧЕ ОТ САЩ,А ДЖОНСЪН Е САМО НЕИН ПРОВОДНИК!И той прави всичко възможно да докара процеса до "твърд Брекзит" и оснвната причина за това е,ЧЕ ОТ СТРАНА НА САЩ СА МУ ГАРАНТИРАНИ(ПОНЕ НА ДУМИ),ГАРАНЦИИ,ЗА ТУШИРАНЕ НА ВСЯКАКВИ НЕГАТИВИ ОТ БРЕКЗИТ.За сметка на това,се нанася решаващ удар върху ЕС,със силата на разпад.На САЩ вече не им трябва ЕС и интересите им се насочват към АЗИЯ и Русия!!!

12

do 11

преди 4 години

о, никой няма да остави ЕС да клекне а ще го сринат със земята - икономически, глей само какво става по света като прилагаш едни хитри икономически хватки, няма да напомням за Жан , това ще стане и в цяла европа много лесно . А Англия има зад гърба си сащ, цяла Индия 1.5 млд са нейни бившо владение, канада, латинска също имат общи интереси.европа ще го усети мноооого скоро, щото сте умници и си имате ишиаси и подобни хрантутници, на които не им дреме, те просто изпълняват поръчка, а че народа ще плати цената хич не им пука.

11

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 4"наглобританците"??????И кое им е "наглото" на британците? Че не искат да пълнят гушите на теб и полититиците ти, без да допринасяте нищо за ЕС ли? И не бери грижа тях. САЩ е с тях. Пазри ще си намерят. А и ЕС ще им клекне след брексит.

fallback