Снимка: БТА
fallback

Досега Великобритания не е предложила работещо решение, което би заменило предпазния механизъм за ирландската граница, залегнала в споразумението между ЕС и Лондон за британското оттегляне от Общността. Това се посочва в изявление на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след днешната му среща с британския премиер Борис Джонсън в Люксембург.

"Великобритания има отговорността да предложи правно приложими решения, съвместими с постигнатото споразумение", отбелязва Юнкер.

Oще по темата

Той допълва, че ЕК остава готова да разгледа подобни предложения, които биха изпълнили целите на предпазния механизъм. Подобни предложения още не са направени, се посочва в изявлението след днешната среща.

ЕС остава единен, а ЕК е на разположение 24 часа в денонощието, казва Юнкер. Той уточнява, че ще говори по тези въпроси пред Европейския парламент в сряда, пише БТА.

От канцеларията на британския министър-председател Борис Джонсън заявиха, че преговорите между Великобритания и Европейския съюз за споразумение за напускане ще бъдат засилени. Той няма да поиска отлагане на Брекзит след 31 октомври, предаде Ройтерс.

"Лидерите се съгласиха, че е необходимо обсъжданията да се засилят и че скоро ще се провеждат ежедневни срещи", заяви премиерската канцелария след среща между Джонсън и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

"Беше постигнато съгласие, че би трябвало също така да се водят преговори на политическо ниво между Мишел Барние и министъра за Брекзит", каза канцеларията, според която може също така да продължат разговорите между Юнкер и Джонсън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

бай ганю

преди 4 години

пълна загуба на време са срещите с този рошлютези срещи струват пари а не произвеждат нищо ново

14

Има си хас

преди 4 години

от десен популист нещо работещо да очакваш...

13

Анонимен

преди 4 години

Днес в Пещера Бацо каза, че Юнкер не бил дошъл за отварянето на завода на Домуса защото бил болен. Видно е, че е боледувал заедно с Борката!

fallback