Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Неизясненият статут на българите след Brexit продължава да тревожи сънародниците ни, които живеят в Обединеното кралство.
Oще по темата

Действията на Джонсън - гротескна злоупотреба с висшата власт

Около 280 хил. българи живеят във Великобритания, според данни на Агенцията за българите в чужбина. От тях едва 45 хил. имат придобит статут за уседналост. Тези, които не са подали документи, все още имат време да го направят до декември 2020 г.

Засега е ясно, че при Brexit без сделка българите ще имат право на престой до 90 дни без виза, съобщи посланикът на Великобритания у нас Ема Хопкинс, пише Bulgaria ON AIR.

Омбудсманът Мая Манолова пък настоява българските институции да проведат информационна кампания, насочена към българите във Великобритания, за да са наясно те с правата си след Brexit.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Немам грижи

преди 4 години

Какво трябва да се угрижват живеещите в Англия?Тези които работят законно и могат да докажат това с договори , плащани осигуровки и данъци вече са си извадили необходимите документи за статута си на уседналост и ще продължат да си работят. Тези които са тук за да доят социалната система , неграмотни са и не само английския , но и родния им език им е труден.Които работят нелегално при разни роднини-тарикати, просят или не могат да докажат и един работен ден ... те скоро ще бъдат изритани от УК

34

Гилгамеш

преди 4 години

Ще върнат онези, които хъхрят и са от маалата, че те каквото правят тук, такова правят и там. Англичаните не са прости.А който си работи, и пет брексита да има нищо не може да го мръдне.Освен това работещите там не са предатели, а хора, които пращат пари в България.Разбира се има и такива с вирнати носове и голямо его, но и на тях ще им дойде реда...Всичко си е както трябва и всичко с времето си.

33

Бла бла

преди 4 години

Какво има да гадаят!?или отиват на друго място или се прибират нее кой знае каква дилема,сега и тях ли даги мислим....

fallback