Снимка: БулФото

Ние имаме добър комисар, който е доказал, че работи добре. Киберсигурността и въобще дигиталната тема, която е изключително важна и ориентирана към бъдещето, и няма никаква връзка между това, което се случи в България, свързано с изтичането на данните от НАП и ресора на българския еврокомисар. Това каза пред БНР българският евродепутат Андрей Ковачев по повод заявката на премиера Бойко Борисов, че страната ни иска да получи ресор "Киберсигурност" в следващата Европейска комисия.

Още по темата

По думите му такива течове се случват във всяка страна и припомни, че дори данни от германския парламент са били хакнати преди време.

Съставът на новата Еврокомисия и българският ресор в него трябва да станат ясни следващия месец. Според Ковачев България и Източна Европа трябва да бъдат критични към работата на Еврокомисията, след като регионът не получи нито един висок пост в Европейския съюз. Той изброи и приоритетите на страната ни.

"Сега приоритетите за България - разбира се, че многогодишната финансовата рамка трябва да бъде приета и да има достатъчно средства за всички политики, свързани с кохезионната политика, инфраструктура, околна среда, конкуретоспособност на българската икономика, развитие на нашите региони, младежки политики, сигурността, миграцията, опазването на външните граници", категоричен е той.

Според него обаче пред новият шеф на ЕК стои сложна и тежка задача - да намери баланс и да се вслуша във всички приоритети на всички страни членки и да може следвщата ЕК да отразява най-добре желанието на страните от ЕС, но и на целия ЕС по всички теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase