Снимка: БТА
fallback

Лидерът на британските лейбъристи Джереми Корбин и лидерката на либералните демократи Джо Суинсън, написаха писмо до кралица Елизабет Втора, в което протестират срещу плана на премиера Борис Джонсън да преустанови работата на парламента, предаде ДПА, като се позова на британската агенция Прес асошиейшън.
По-рано днес Борис Джонсън обяви план за преустановяване на работата на парламента от средата на септември до средата на октомври - стъпка, която ще навреди на усилията на депутатите да блокират сценария за Brexit без сделка, пише БТА.

Ирландия обяви днес, че няма да промени позицията си за споразумението за Брекзит, договорено между Великобритания и ЕС и включващо предпазен механизъм за ирландската граница, предаде Ройтерс. На въпрос на радио Ар Ти И дали Ирландия трябва да промени позицията си за предпазния механизъм след днешните постъпки на Джонсън, което ще ограничи възможностите на парламента да попречи на Brexit преди крайната дата 31 октомври, ирландският министър на публичните разходи и реформи и на финансите Паскал Донъхоу отвърна "не" и допълни, че Brexit без сделка е неизбежен. "При такава динамична ситуация има много неща, които са възможни между настоящия момент и края на октомври", допълни министърът и заяви, че Ирландия трябва да стои извън вътрешните спорове във Великобритания.

Oще по темата

Същевременно британският министър на външните работи Саймън Ковини, който е на посещение в Париж, заяви, че Ирландия няма да подкрепи премахването на предпазния механизъм за Брекзит, предаде Ройтерс. Ковини каза, че въпросът за предпазния механизъм от споразумението за Брекзит и неговото премахване просто не подлежи на предоговаряне.

Главният преговарящ за Brexit на Европейския парламент Ги Верхофстат също коментира плана на Борис Джонсън да преустанови временно работата на британския парламент. Той каза, че мотото на поддръжниците на Джонсън "Да си върнем контрола" никога не е изглеждало толкова зловещо. Верхофстат изрази в качеството си на парламентарист солидарност с онези, които се борят гласовете им да бъдат чути. Той каза, че отменянето на дебата по такива важни въпроси едва ли ще помогне за постигане на стабилни бъдещи отношения между ЕС и Великобритания. Ако Великобритания излезе от ЕС без сделка, то Европейският парламент трябва да одобри това, припомня АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

гнусния

преди 4 години

Ротшилдски кибук наречен ЕС се разпада !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

29

Гост+

преди 4 години

Зад всичко, разбира се, стои Путин. Днес почти няма съмнение, че той предизвика Брекзит, а Брекзит срива Великата Британска Демокрация. Най-правилно ще е Лейбъристите, по почина на Демократите отвъд океана, да започнат едно дългогодишно разследване за връзки между Джонсън и Путин..........

28

Анонимен

преди 4 години

До АнонимеН 27Гледал ли си "Призраци в блока" през годините на камунизма? Разпозна ли се? А може би "Призраци под виенското колело"?! И там си участвал в производството на точ от ноздрите!

fallback