Снимка: Reuters
fallback

Изключително доброто сътрудничество в сферата на сигурността беше основна тема на телефонния разговор между министър-председателя Бойко Борисов и премиера на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия Борис Джонсън. Това съобщиха днес от правителствената информационна служба.

Oще по темата

Разговорът е бил поискан от Джонсън, а акцентът е бил върху "големия брой успешни съвместни операции в борбата срещу престъпността и наркотрафика".

Борисов е потвърдил ангажиментите на България да продължи сътрудничеството в тази сфера, но е добавил - трябва да развиваме и образованието.

По темата Брекзит Борисов изтъкнал, че страната ни ще направи всичко възможно да се стигне до сделка, което според българския премиер ще бъде добре за всички.
 
Той отбелязал също, че има много български граждани,  които живеят в Обединеното Кралство и същевременно много британци живеят в нашата страна. Това по думите му обогатявало двете общества.

Освен това премиерът коментирал и предстоящото председателство на страната ни на Берлинския процес и обещал на Борис Джонсън да получи покана.

От своя страна британският премиер е поздравил Борисов за "управлението на държавата и за резултатите от европейските избори".

"Джонсън отправи покана към премиера Борисов да посети Обединеното кралство. Българският министър-председател също покани британския си колега да посети страната ни", завършва съобщението на правителствената информационна служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Един от Северозапада

преди 4 години

Джонсън кога научи българския????

21

Анонимен

преди 4 години

новичок, а...На ви това дърво.

20

Анонимен

преди 4 години

Това, че не владее чужди езици не е пречка да говори чрез преводач.Проблем е, че интелектуалнотониво на невладеещите чужди езицие много ниско.

fallback