Снимка: БулФото

Искам да се махне парламента в Страсбург, защото е безсмислен. Тази радикална идея сподели пред bTV евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков.

Сградата в Страсбург е една от трите основни, които европарламентът ползва за своите заседания. Другите две са в Брюксел и Люксембург.

Още по темата

"Моето място в европарламента е на гражданин, който да прави някакви смислени предложения", поясни още Слабаков, но добави че в момента "гласуваме скучни неща като това кой да бъде председател".

Евродепутатът беше категоричен, че новото му политическо поприще не е повлияло на самобитния му стил на обличане и поведение, макар да призна, че за откриването на парламентарните сесии е облякъл костюм.

"Всички евродепутати се обличат както си искат и аз не съм единственият, който се разкарва по тениска в Страсбург", отбеляза той.

Един ден на Андрей Слабаков в Европарламента пък започвал с пиена на кафе на местта, където е разрешено и пушенето. Той изтъкна, че не е единственият любител на тютюна сред европейските избраници.

"Председателят на Европарламента пуши много. Постоянно се засичаме на местата за пушене. Аз пуша по четири цигари, а той по три", разказа Слабаков, който отбеляза, че с Давид Сасоли са се засичали в италианската телевизия РАИ по времето, когато сегашният председател на Европарламента е бил журналист.

Освен работата си като евродепутат обаче, режисьорът се е захванал и с друго предизвикателство - организирането на нов рок фестивал в България заедно с бившия кмет на Каварна Цонко Цонев и певеца Димитър Аргиров.

Събитието ще се проведе на 9 и 10 август в Челопеч и в него ще вземат участие едни от големите имена на метъл сцената. "Избрахме Челопеч, защото кметът Алекси Кесяков е много готин", заяви в типичния си стил Андрей Слабаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase