Снимка: Reuters

Германските власти арестуваха официално 40-годишния мъж, заподозрян, че е блъснал 8-годишно момче и неговата майка пред влак във Франкфурт, каза вчера местната прокуратура, предаде ДПА.

Той е обвинен в убийство и в два опита за убийство. Вчера следобед той се яви пред съдия и остава под стража, каза говорителка на прокуратурата.

Мъжът, който е от Еритрея, е видян в понеделник да блъска момчето и майка му от перон на централната гара във Франкфурт на релсите. Жената успя да се спаси и да избегне задаващия се високоскоростен влак, но детето не оцеля.

Мъж уби 8-годишно в Германия - бутна го на релсите пред влак

Трети човек също бе блъснат, но успя да се задържи на перона.

Швейцарските власти са издали по-рано заповед за арест на мъжа, заподозрян, че блъснал дете и майка му пред влак във Франкфурт, заяви германската полиция, цитирана от ДПА.

Германските власти продължават да разследват мотивите за нападението, което полицията разглежда като убийство. Според правоохранителните органи мъжът не е познавал жертвите.

Още по темата

Заподозреният е бил известен на органите на реда за "други подобни престъпления в Швейцария", каза шефът на германската полиция Дитер Роман на пресконференция в Берлин. По думите му мъжът е обвинен, че заплашил своя съседка с нож, след което я заключил и избягал.

Еритреецът, който е баща на три деца, пристигнал в Швейцария незаконно през 2006 г. и кандидатствал за убежище. Две години по-късно получил убежище и оттогава швейцарските власти го определяли като "добре интегриран", каза германският вътрешен министър Хорст Зеехофер на среща със служители по сигурността.

Швейцарската полиция заяви, че заподозреният, който е постоянен жител на кантона Цюрих, е получавал психиатрични грижи по-рано тази година. При обиска на дома му са били намерени документи, свързани с неговото лечение и диагноза, пише БТА.

Швейцарската полиция потвърди, че е издала заповед за арест на мъжа миналата седмица, след като той заплашил своя съседка и децата й и ги заключил в апартамента им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase