Снимка: БТА
fallback

Борис Джонсън заяви днес, че ако стане премиер на Великобритания, би повишил правителствения дълг за разходи по инфраструктурни проекти и стимулиране на икономическия растеж, предаде Ройтерс.

Пред тв канал "Скай нюз" Джонсън, който си съперничи с външния министър Джереми Хънт да оглави Консеративната партия и кабинета, каза, че има налични средства за харчове по публични услуги и че би желал да взема нисколихвени кредити за добри проекти. Ако става дума за "кредит за финансиране на големи инфраструктурни проекти и има възможност за заеми с ниска лихва за дългосрочни ползи за страната, то ние трябва да го направим, каза той, цитиран от БТА.

Джонсън обеща, че ако стане министър-председател, ще бъде голям привърженик на бизнеса. Той предрече, че неговата партия ще се изправи пред "политическо затихване", ако Обединеното кралство не напусне ЕС на 31 октомври. Същевременно Джонсън, който беше външен министър в правителството на Тереза Мей, каза, че евентуален хаотичен Брекзит не е от интерес за ЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ПЕНКО

преди 4 години

АЗ СМЯТАМ ,ЧЕ Б И З Н Е С -Е ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ТОВА : ДА ПРОДАВАШ НА ХОРАТА /ПРОИЗВЕЛИ ПРОДУКТИТЕ/--- ПРОДУКТА ИМ МНОГО ПО- СКЪПО ОТ СТОЙНОСТТА МУ ,ЗА ДА ЕКСПЛОАТИРАШ ТРУДА ИМ В СОБСТВЕНА ИЗГОДА- ОТ ЛАКОМИЯ И СТРАХ ЗА ОТЦЕЛЯВАНЕ !!! НЕ ВКЛЮЧВАМ НАУЧНИТЕ ОТКРИТИЯ / ОТКРАДНАТИ ОТ БИЗНЕСМЕНИТЕ / -ТЛАСКАЩИ РАЗВИТИЕТО НА ЧОВЕЧЕСТВОТО НАПРЕД /БЕЗ НОБЕЛ / !!!

23

Анонимен

преди 4 години

Ес ще преживее развода за разлика от 52я щат. Този е луд

22

Анонимен

преди 4 години

Тези приказки на Джонсън не са интересни. Въпросът е дали ще извърши Брексит през октомври т.г., пък дори и без сделка, щото сделка ще има и след Брексит- със сигурност. Иначе на следващите парламентарни, които са скоро, Фараж ще е Премиер и то с пълен мандат. А Джонсън и торите ще са в историята.

fallback