fallback

Добре ли е Ангела Меркел със здравето? Един инцидент от вчера провокира много хора в Германия да си зададат въпроса дали канцлерът на страната е в добро здраве.

Видимо трепереща, и дори тресяща се на моменти, Ангела Меркел беше заснета от камерите в не особено добро състояние. Тя посрещна украинския президент Володимир Зеленски в Берлин.

Двамата изслушаха химните на двете държави под слънцето, но явно Ангела Меркел не е свикнала с температури около 30 градуса.

Веднага след това обаче германският канцлер изглежда добре и бързо преминава по червения килим със Зеленски и посреща военния строй, пише Time.

На пресконференция репортерите задават въпрос на Меркел дали германците имат повод за притеснение за здравето на лидера. Тя обаче приема въпросът с усмивка и уверява, че е добре.

"От тогава насам съм пила поне три чаши вода, от които очевидно съм имала нужда и сега съм много добре", заявява тя.

Володимир Зеленски пък уверява, че канцлерът е била в безопасност до него.

Германската агенция dpa пояснява, че това не е първият случай, в който Ангела Меркел не може да издържи на жегата, но не дава конкретен пример.

Не е публично известно дали Меркел, която е начело на Германия от 2005 г. насам има каквито и да било здравословни проблеми. Законите за защита на личните данни в Германия са особено стриктни по повода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 4 години

Агенти на КГБ тайно са й набили вибратор отзад и се гаврят с дистанционното!

46

Бате Бойко трябва

преди 4 години

Бате Бойко да й прати една пещерска гроздова и баба Меркел ще стане палава и ще иска да го гали и на други места, не само по главата.

45

Анонимен

преди 4 години

Време и е за пенсия.

fallback