Снимка: Pixabay
fallback

Германия от днес има първия православен кмет. Румънецът Октавиан Урсу беше избран за градоначалник на граничния с Полша Гьорлиц. Негов съперник за поста беше кандидат на "Алтернатива за Германия", съобщава БНТ.

Oще по темата

Премиерът на Молдова: Чувствам се румънец!

Заради възможността десните популисти да овладеят града, в който са снимани не една кинопродукции, германски творци се обърнаха с отворено писмо към гражданите на Гьорлиц да гласуват мъдро.

Така се стигна до изборната победа на Урсу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

не може да бъде!

преди 4 години

Новината за избора на този румънец за кмет е поднесена толкова манипулативно,че може спокойно да бъде окачествена като fake news!За какво става дума -на изборите през май кандидатът на AfD Wippel събира 36,4% от гласовете,другите са доста зад него,но така или иначе се отива на втори тур!На втория тур се образува коалиция от ХДС,Зелени,Леви ,Свободните демократи и СДП -срещу AfD,да не се допусне нейният представител да спечели!?Е,побеждават -с 55% срещу 45% и кмет румънец!Пирова победа!

24

коментар

преди 4 години

румънците си избраха немец за президент, сега Германия връша жеста :-)

23

Анонимен

преди 4 години

Там кметове са именно такива.Нямам нищо против кметът да е паки, ако си върши съвестно работата и не краде. Самоковската учителка, като е бяла, та какво, една улица два километра не може вече толкова време да се завърши и само се краде от каквото може.

fallback