Снимка: Pixabay
fallback

Франция планира да отмени данъчни облекчения за компаниите на стойност 1 милиард евро, за да подпомогне финансирането на обещаното намаляване на данъка върху доходите, което ще струва на хазната 5 млрд. евро. Това заяви министърът на бюджета Жералд Дарманен, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата

Жълтите жилетки се изчерпаха – Париж се връща към нормалния живот

Правителството ще осигури останалите 4 млрд. евро чрез намаляване на разходите, допълни министърът. По думите му от януари 95 процента от данъкоплатците ще усетят намаляването на данъка върху доходите им, пише БТА.

В отговор на многомесечните антиправителствени протести френският президент Еманюел Макрон обеща в края на април намаляване на данъка върху доходите на стойност 5 млрд. евро.

През декември като отстъпка пред протестиращите вече бе обявен пакет от мерки на стойност 10 млрд. евро, насочени към стимулиране на доходите на най-бедните работници и пенсионери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Пусто НПО

преди 4 години

А колко по просто би било да изгонят арабухо-афротата.По-малко пари за помощи повече пари за белите работещи.

10

Анонимен

преди 4 години

Каква бедност във Франция, бе?! Вие чувате ли се?Във франция всичко е прекрасно. Парите са като шумата, нямат свършаване. Държавата цъфти и връзва. Към Франция бягат милиарди млади, умни и недооценени българи. Като идат там и веднага забогатяват, забравят български и не искат да се връщат. Добре, че има форуми и коментари, та за можем да прочетем как се хавалят българите с новата си родина и висок обществен и финансов статус!НЯма да дезинформирате хората, ей! Запада е РАЙ.

9

Не!

преди 4 години

Пълна дивотия, да взимаш от тези, които градят и да даваш на утайката....

fallback