Снимка: Reuters
fallback

Историята ще докаже, че през 2015 г. германската канцлерка Ангела Меркел взе правилното решение за бежанците, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за германския таблоид "Билд", цитирано от ДПА.

"Ако тя беше затворила германската граница, Австрия и Унгария нямаше да издържат тежестта на бежанците. Това е истината", заявява Юнкер.

Меркел нито е водила, нито разединила ЕС, подчерта председателят на Европейската комисия, добавяйки, че това не е по силите на един човек.

"В Европа винаги имате нужда от надеждни съюзници и много приятели, ако искате да постигнете нещо", посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 4 години

има само една огромна разлика от това да приемемеш бежанец и това да си виноен за това да има бежанци , всички бежанци се появиха от деиствията на нато и ес в азия и други континенти , и никой не направи нищо да спре тези конфликти , а това говори само едно , че това е планирана политика , населението да бъде прогонено а ресурсите заграбени и ЕС да се напълни с бежанци , пак казвам че нямам нищо против бежанците който бягат от война защото това е най лошото което може да се случи на всеки

58

Анонимен

преди 4 години

Изобщо днес суперсилите са други.Това са САЩ Китай Русия Франция Индия Германия Япония в този ред.От тях на страната на торалитаризма по който днес се въздиша в България и Европа са само САЩ и Русия.Не си правете илюзии от тъй наречените евроскептици това са продажници финансирани от Русия САЩ и съюзнка им Израел.Тия игрички добре но я кажете при световна война могат ли САЩ Русия и Израел да бият Франция Германия Китай Индия и един куп още други.Избираите умно де, че вече бяхте в губещия съюз.

57

преди 4 години

От 65 окупиране го унищожи заедно с българското обичайно разединение и спасяване по единично сам.Вместо това българските патриоти от възраждането гледаха към Русия след Освобождението пък към Германия през двете световни воини.Тоест националния интерес на България не може да е тя да играе ролята на САЩ примерно това е абсурдно а това да намери подходящ могъщ съюзник.Днес гледаме към Германия пак и това е грешка.Защото днес в Европа най-силна и трета в света, харесва ли ви или не е Франция.

fallback