Снимка: Reuters
fallback

Гърция е предоставила навремето на Евростат неверни данни за икономическите си показатели, което е открило пътя й към еврозоната през 2001 г., заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за в. "Билд".

"Валутният съюз трябва да бъде по-надежден от брака, в противен случай никой няма да вярва в него", каза Юнкер и изтъкна необходимостта всичко да бъде внимателно проверявано преди присъединяването на дадена страна към еврозоната.

"Истината е, че Гърция през 2001 г. стана член на еврозоната след фалшифициране на статистическите материали", добави той.

Председателят на ЕК обаче подчерта, че Европа се учи от грешките си и "сега Евростат може да провери всичко във всяка държава от ЕС".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Анонимен

преди 4 години

Кьорав карти не играе.И какво като е така.Кога танцувахте сиртаки в Атина и чупехте чинии ви беше гот,нали.Още едни балъци за скубане.А когато ви ги нафарфукаха намалите ви заболя.Когато гъркът се е родил,еврейна е плакал.

50

Анонимен

преди 4 години

53Ми бг да спре да платяща до 1400 лева заплати в София и да ни обяснява, кла трябвало, да съм благодарен, че ми плащат, за труда ми

49

Анонимен

преди 4 години

ДО 52 Знаеш ли че само две институции в Европа могат да дават заем на страни-Световната Банка и Международният Валутен Фонд!Няма нужда от оръжия,армии да завладееш и притежаваш някоя страна,просто я правиш длъжница и можеш да правиш каквото си поискаш с нея. Дават пари и поставят условия-пускаш НПО-та които ти променят учебната система,секти за да се зомбрат хората,чужди фирми да ЗАВЗЕМАТ ПАЗАРА -ТОК ,храна отопление,комуникации ,услуги, вноса е разрешен,износа -само ако отговаря на стандарт.

fallback