Снимка: Reuters
fallback

Франция е поставила нов рекорд през 2018 година, когато е била посетена от близо 90 милиона чуждестранни туристи, въпреки въздействието в края на годината на протестите на "жълтите жилетки". Това обяви днес правителството, цитирано от АФП.

Oще по темата

Топ 6 на ресторантите, които си струва да посетите

И през 2018 година Франция е продължила да бъде първата туристическа дестинация в света, със задоволство съобщи днес правителството на заседание на междуминистерсткия съвет по туризма, председателствано от премиера Едуар Филип.

Франция е посрещнала през миналата година 89,4 милиона чуждестранни посетители, а това е увеличение с 3 на сто спрямо 2017 година и е нов рекорд, се допълва в комюникето.
Правителството си поставя амбициозната цел страната да посрещне 100 милиона чуждестранни туристи до края на 2020 година, пише БТА.

Досега само статистическият институт е обявил официални данни за туристическите посещение през 2018 година, според които са регистрирани общо 438 милиона нощувки (направени от французи и чужденци) в местата на настаняване на туристи на територията на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

Най-великата нация! Vive la France! Vive la Republique! Paris est magique!

12

Dedo

преди 4 години

Не мога да разбера кво му аресват толкоз на онзи пернишки винкел у центъра на Париж.

11

Узуна

преди 4 години

Нина, гледаш ли как се прави туризъм, а не като нас с мутренските ни курорти?

fallback