Снимка: Reuters
fallback

Германия и партньорите й от ЕС ще направят всичко по силите си до последно, за да предотвратят напускането на Великобритания без сделка, каза федералният канцлер Ангела Меркел, цитирана от ДПА.

"До последния момент ще правим всичко, за да предотвратим Brexit без сделка", увери Меркел след разговори с ирландския министър-председател Лио Варадкар в Дъблин.

Oще по темата
Меркел повтори, че позицията на ЕС е, че споразумението за напускане, договорено с британската министър-председателка Тереза Мей, "постига справедлив баланс" и не е отворено за предоговаряне.

"То е добър компромис", каза Меркел и добави, че се надява Мей да намери начин да излезе от безизходицата в британския парламент преди срещата на лидерите на ЕС на 10 април.

Никой не иска Великобритания да напусне идната седмица общността без споразумение и лидерите на ЕС трябва да са търпеливи докато преговорите в Лондон продължават, каза Варадкар на съвместна пресконференция с Меркел, цитиран от Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

тт

преди 5 години

Следващият петък да ви няма в съюза!

7

Анонимен

преди 5 години

А началото на 70те Англия влиза в Европейският Маркетингов СъюзДнес този съюз е политически и им се дърли за абсолютно всичко което кажат или направят. Сега след като британците си тръгват започнаха да се правят на големи на Поляците,Чехите и Маджарите.

6

Анонимен

преди 5 години

Брекзит без сделка: "Няма да платим!"Брекзит със сделка: "Платете ни, за да излезем!"

fallback