Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

Нов вот за Brexit в британския парламент в деня, в който Лондон трябваше официално да напусне ЕС.
Oще по темата


Камарата на общините обаче ще дебатира и подложи на гласуване само част от споразумението за развода, договорено с Брюксел, а именно предпазната клауза за ирландската граница, договорът за излизане от ЕС и правата на гражданите.

Депутатите днес няма да гласуват по Политическата декларация за бъдещите отношения с ЕС, уточниха от "Даунинг стрийт“ 10.

По закон британските законодатели не могат да гласуват отново цялостната сделка за Brexit, след като вече са я отхвърлили два пъти, без да са внесени значителни промени в нея.

Председателят на Камарата на общините блокира третия вот на споразумението, тъй като заяви, че не може един и същи документ да бъде гласуван три пъти, освен ако не бъдат нанесени големи промени.

По-рано ЕС заяви, че ако споразумението не бъде прието до 23:00 часа британско време на 29 март, Brexit ще се състои на 12 април без сделка.

Ако бъде постигнато споразумение между Брюксел и Лондон и британските депутати одобрят въпросния документ, това означава, че Великобритания получава отсрочка до 22 май, за да довърши Политическата декларация за бъдещите отношения между двете страни, съобщи в "България сутрин" репортерът на Bulgaria ON AIR Лилия Мустакова от Лондон.

На този фон дипломати и представители на блока смятат, че става все по-вероятно Великобритания да напусне блока без споразумение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

Ирландия май ще каче чао на Великобритания.Шотландците вероятно също няма да гледат отстрани.Великобритания е пред своя край, а навремето е била най-голямата империя, която човечеството е виждало.Следващята империя, която ще се разпадне е РФ.

18

Анонимен

преди 5 години

Това всеки го знае. По-скоро би било учудващо ако имаха съгласие по нещо. Почти три години които прекараха във вътрешни борби, вместо да се фокусират върху основни линии. Нещо като в България. Карат се дали да строят електроцентрала, а купуваме по-скъп ток от всякога. Това е бъдещето - озаконено крадене от определени приближени.

17

Анонимен

преди 5 години

Яд ме е само, че ще сложат мита на уискито и наистина хубавите питиета ще станат доста скъпи.Сега има доста добри сингъл малц на по 15-18 години за 100-тина лв, не че са малко, но ще станат още по-скъпи. :-)

fallback