Снимка: Reuters, архив
fallback

Премиерът на Великобритания Тереза Мей официално ще поиска от Европейския съюз Brexit да бъде отложен, съобщава Нова тв като цитира Би Би Си.

Oще по темата
Според източници от "Даунинг стрийт" 10, министър-председателят на Великобритания ще поиска отлагане на излизането от ЕС до 30 юни, но с опцията отлагането да е значително по-голямо.

Тереза Мей може да поиска излизането от Общността да бъде отложено с цели 2 години, но все още не е взето окончателното решение за срока.

Преговарящият с Великобритания от страна на ЕС Мишел Барние припомни, че за отлагане на  Brexit трябва да има "конкретен план".

По сега действащото законодателство Великобритания трябва да напусне Европейския съюз на 29 март, въпреки че няма сделка с Брюксел за условията на раздялата.

Когато е бил обсъждан срока на отлагането, между министрите в правителството е имало несъгласия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

сЛЕД КАТО АНГЛИЙСКАТА ОЛИГАРХИЯ СЕ ПОДИГРА С ЦЕЛИЯ СВЯТ С ПОСТАНОВКАТА сКРИПАЛ, СЕГА СЕ ПОДИГРАВА И СЪС СОБСТВЕНАТА СИ НАЦИЯ, КАТО НА ПРАКТИКА ОТКАЗВА ДА ИЗПЪЛНИ БРЕКЗИТА А ПОСЛЕ ЩЕ ДОБУТА ХОРАТА ДО НОВ РЕФЕРЕНДУМ И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ АРАБИЗАЦИЯТА И ИСЛЯМИЗАЦИЯТА НА АНГЛИЙСКИЯ ХАЛИФАТ.Поредното доказателство за псевдодемокрация.

46

Анонимен

преди 5 години

Тия ще се правят, че излизат 10 години за да не спазват европейските закони, т.е.Докато Европа се реконструира на три скорости и накрая ще дойдат да я ръководят.А ние можехме да гледаме само английски сериали.

45

Анонимен

преди 5 години

Ей че грозна тая Баба Яга на снимката.................става с нея да се плашат непослушните деца!!

fallback