Снимка: iStock
fallback

Продукти:

1 пакет паста пене
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
4 пилешки гърди без кост, нарязани на късове
2 скилидки чесън, пресовани
сол и черен пипер на вкус
1 и ¼ чаши готварска сметана
¼ чаша босилеково песто
3 супени лъжици настърган пармезан
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода със сол в дълбока тенджера. След като заври сложете пастата да се свари за 8-10 минути. Отцедете внимателно от водата и оставете настрана.
 
Загрейте дълбок тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Добавете зехтина и разбъркайте. Запържете пилешките късове и чесъна в мазнината, докато добият златиста коричка, като разбърквате непрекъснато.
 
Намалете котлона. Добавете сметаната, солта, пипера, пестото и пармезана. Накрая добавете и пастата пене. Разбъркайте за последно преди да сервирате.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Маалии

преди 5 години

Сос Песто?!?!?! Но няма лошо, ако е вкусна храната, другото са детайли...

1

хаха

преди 5 години

Така написано означава "*** с пилешко и сос песто" :))За да се чете "паста", трябва да е "пенне"

fallback