Снимка: Twitter
fallback

Желанието на Шамима Бегум да се завърне в родината си толкова вбеси британците, че лицето й се появи на мишена за стрелба в стрелкови клуб в малко градче Уолси, Мърсисайд.

Oще по темата

Млада жена изпратила снимка на BBC, която показвала как по лицето на булката на ИДИЛ било стреляно близо 100 пъти, а в сайта на клуба, новите мишени били рекламирани с думите "горещо принтирани“ и "предатели, взехте своето решение“.

Снимката се появява дни, след като адвоката на 19-годишното момиче, останало без гражданство в Сирия, обяви, че са получени множество смъртни заплахи срещу нея и срещу самият него, ако не спре да я представлява пред съда. Но това далеч не притеснява собственика на стрелковия клуб.

"Тази мишена възбужда някои фантастични реакции и разговори, а също така – позволява на хората да се позабавляват малко и да изкарат наяве детето вътре в себе си. -  казва говорител на клуба. - Мишените ни не са избрани заради лични разбирания и по никакъв начин не се опитваме да подтикнем към тероризъм.“

Сред лицата, по които могат да стрелят посетителите на клуба в Уолси са това на Доналд Тръмп, Маргарет Тачър, Осама бин Ладен и дори Джъстин Бийбър.

"Но след като видяхме липсата на емпатия в интервюто на Шамима Бегум, решихме да послушаме клиентите си и да използваме лицето й като новата си мишена“, добавя говорителят.

Според говорителя на мюсюлманското консулство случаят е притеснителен и може да предизвика "изблик на гняв“.

"В общество, в което насилието срещу мюсюлмани и най-вече увеличаването на гнева срещу мюсюлманските жени, е доста притеснително, че хората искат да стрелят по мишена с лицето на жив човек и то пред очите на деца“, обяснява той.

В социалните мрежи чувствата също са смесени. Много хора наричат идеята "брилянтна“, а други - "ужасна“ и "нечовешка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Това е факе нюз !!!

преди 5 години

в Англия ако сложиш на мишената нечия снимка че чакат 3 години затвор,собственика на стрелковия клуб където това се е случило в най-добрия случай го чака глоба и загуба на лиценза !според закона всеки собственик на клуб е ДЛЪЖЕН да извика полиция ако забележи че някой слага снимки по мишенитетака че това е просто пропагандна история далеч от истината

5

бай муун

преди 5 години

а снимка на Б0йко нема ли??

4

Анонимен

преди 5 години

Айде авторката да разясни какво е това мюсюлманско консулство?

fallback