Снимки: Reuters
fallback

Нискотарифните авиокомпании  Ryanair и Wizz Air бяха глобени с 4 милиона евро заради политиката си за заплащане на ръчния багаж.

Условията бяха променени през ноември миналата година. Пътниците имат право само на една малка чанта ръчен багаж на борда на самолета, а по-големите се доплащат, като цената на един сак може да достигне до 30 евро.

Това не се хареса на италианските власти, които започнаха разследване. Тяхната теза е, че багажът е важна част от пътуването и не подлежи на отделно доплащане. Те обвиняват компаниите и за това, че им липсва прозрачност.

В края на разследването си, италианските власти решиха – Ryanair ще платят 3 млн. евро, а Wizz Air 1 млн. евро.

Компаниите още не са коментирали наложените им глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 5 години

Като не им харесва на пътниците, да не купуват билети на тия компании бе :) То си има лесно. Не може да летиш на цената на такси и да получаваш 5 звездно обслужване...

7

Анонимен

преди 5 години

Ryanair и Wizz Air са фантастични авиокомпании. Цените са им достъпни за всички !!!Много българи видяха красотите на Европа благодарение на ниските цени на тези две компании. Пътуването до Европа с тях излиза много по-евтино от отиването с автобус от София до морето.

6

до 5

преди 5 години

Абе момче, я погледни какви прИмоции пускат. София - Брюксел за 15 лв., Билета до морето е по-скъп и по-дълъг. 120 лева отиване и връщане до Барселона. за тези пари си заслужава и без ръчен багаж, само за едното кафе да отидеш.

fallback