Снимка: Flickr

Съвременния начин родителите да укротят поне за малко децата си, е да има връчат смартфон в ръцете, с който те да се занимават. Това ли е правилният подход обаче?

Според един от съветниците на германското правителство, на децата под 14 години трябва да им бъде забранено да използват умните телефони, съобщава DW.

Най-голямото притеснение идва от това, че те могат да станат свидетели на порнографско съдържание  още от ранна детска възраст, което да навреди на съзнанието им.

"Деветгодишните вече гледат такива снимки и клипове на техните връстници как мастурбират“, казва пред в. Funke Джулия фон Велер.

"Също както се опитваме да ги предпазим от алкохола и наркотиците, трябва да следим и за използването на смартфоните в прекалено ранна възраст“, допълва Велер, която е директор на асоциацията "Невинни в опасност".

Полицията потвърждава и друга опасна статистика – все повече малки деца са замесени в скандали с порнографски изображения. На всеки две седмици органите на реда са викани в различни училища, за да разследват оплаквания.

И сега, когато всички малчугани имат смартфони, заподозрените и виновните често са съвсем малки.

Промяна на закона би бил лесно решение на този проблем, но ще предпази само децата от интернет.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase