fallback

Европейският съюз се подготвя усилено за сценария "Brexit без сделка". Днес парламентът в Страсбург гласува нови разпоредби, които да регулират транспорта при излизане на Великобритания без споразумение със Съюза.

44 дни остават до Brexit и 100 дни до изборите за нов Европейски парламент. В следващия мандат европейските депутати ще са по-малко, а ако Обединеното кралство не успее да излезе от ЕС, ще трябва и там да се изберат представители за европарламента.

Днес в Страсбург в пленарната зала бяха одобрени три регламента, които се отнасят с транспортната свързаност. Тяхната цел е да се регулират въздушния транспорт, сухопътния транспорт, превозите на стоки и авиобезопасността - всичко това при Brexit без сделка.

Евродепутатът от ЕНП Андрей Ковачев обясни пред камерата на Bulgaria ON AIR, че трудности могат да имат определени авиокомпании, които са с акционери от Великобритания и няма да имат право да изпълняват полети над ЕС.

Страните, които имат граници с Великобритания, пък вече са започнали с назначаването на допълнителни служители в митниците и гранична полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Jessy James

преди 5 години

До 2, граница с Англия имат Франция, Белгия, Холандия.

4

Анонимен

преди 5 години

Всички мразещи ЕС не ги разбирам. Явно никой от тях не е ходил извън квартала си и не знае колко е затрудняващо да ходиш за виза, да обясняваш защо отиваш някъде, да висиш като прани *** по гишета... Това не го знаеха и по-прос тите англичани и сега съм сигурен, че ще има разни от тях да се чудят защо им искат паспорт, да идат до Испания или Франция, даже и България!

3

Анонимен

преди 5 години

До анонимен -6Най-добре е ти и такива като теб да се махате от България и вървете на майка и в ПУ...!Заради такива като теб сме на последно място в Европа и все още червените лижат осрaмия *** на кръвожадната мечка!

fallback