Снимка: pexels.com
fallback

Италиански съдии са се видели в чудо, тъй като не могат да осъдят крадец-рецидивист, който има брат близнак и служителите на Темида са затруднени да установят кой точно е извършил престъпленията, съобщава ДПА.

Странният случай на Едуард Труши приключи с оправдаването му от съд в град Верона. Намерените ДНК доказателства не можаха да установят дали той или идентичният му брат близнак са били на местопрестъплението.

Адвокатът на Едуард Труши, Фабио Порта, припомни, че това се случвало за трети път съдиите да се окажат безпомощни. Те не повдигнали обвинения срещу клиента му през 2016 и 2017 година, тъй като той не можел да бъде идентифициран по безспорен начин с ДНК доказателства, предаде БТА.

Братята Труши били от албански произход и имали много близки генетични профили. За да се направи по-обстоен ДНК анализ, били необходими много скъпи тестове, за които полицията нямала достатъчно средства, за да си ги позволи. Близнаците са с еднакви прически и еднакви татуировки.

Само пръстовите им отпечатъци ги различават, но те винаги носят ръкавици. И двамата имат богати криминални досиета и имената им бяха свързани с над 100 кражби по домовете. При все това Едуард не се е измъкнал изцяло от правосъдието.

Друг съдийски състав, в град Порденоне, го осъдил на 5 години затвор за грабеж и търговия с крадени вещи. Вината на Едуард била безспорно доказана, тъй като по време на престъпленията брат му Едмонд бил в затвора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

BLIZNAZITE SA LOSHA POLICBA ZA DARGAVATA,NAMASYAT BOLESTI NA HORATA

8

Мухаха

преди 5 години

Евротолерасти със спаружени мозъци .Какво толкова безпомощно има . Крадец - единия брат и съучастник на крадеца -другия брат . На единия се слага полицейска гривна за индентификация за да не си правят номерата в съда и ги осъждат .Точка .Да доказват те че не бил единия ами другия . И сега какво правят тия над 100 ограбени ? Би трябвало да са заети с линчуването на тъпите съдии ..или двамата братя ..или некадърниците от Джендърмерията .... или тихичко плачат в някой ъгъл на ограбената си къща

7

Анонимен

преди 5 години

Щом ДНк-профилите са еднакви, значи полицията има достатъчно доказателства да задържи и двамата.

fallback