Снимка: архив, Reuters
fallback

Ако има втори референдум за членство в ЕС, Великобритания би гласувала с 12 процента разлика да остане - най-високият процент от референдума за Brexit през 2016 г. Това се казва в изследване на компанията Югав, направено вчера, предаде Ройтерс.

Oще по темата

Резултатите от проучването, които бяха разпространени от кампанията "Народен вот", която настоява за нов референдум, показват, че 56 процента биха гласували да се остане в ЕС, а 44 процента съюзът да бъде напуснат. Тук обаче не се броят хората, които не биха гласували изобщо или нямат мнение.

"Преднината за оставането, 12 процента, е най-голямата досега", е цитиран да казва от "Народен вот" Питър Келнър, бивш президент на Югав.

На референдума от 23 юни 2016 г. 17,4 милиона избиратели или 51,9 процента подкрепиха излизането от ЕС, а 16,1 млн. или 48,1 процента гласуваха за оставане, припомня БТА.

Според изследването на Югав, като се прибавят и тези, които не биха гласували, и хората без мнение, данните стават 48 процента за оставане, 38 процента за напускане, 6 процента не биха гласували, а 7 процента не знаят как биха гласували. Югав е направила изследването си сред 1070 пълнолетни.

Сред привържениците на Лейбъристката партия подкрепата за нов референдум е 78 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 5 години

А при трети референдум какъв ще е резултатът? Що ли направо не си правят по един референдум на всеки 2 години ?!?

25

Анонимен

преди 5 години

Тия кого се опитват да лъжат ??? От рефендума до сега ЕС не само не се промени на добро - а напротив. Британците да са глухи или слепи. Да оправят ЕС и го направят нормален , пък после да мислят за Британия. Иначе ще гризнат дръвцето.Тия социологически изследвания ги знаем, още преди Брексита. Ха ха ха

24

Анонимен

преди 5 години

Истината е, че над 90% от хората гласуват за това, което им бъде внушено от партиите. Както в БГ баба Пена няма идея за атомната енергетика,така и на обикновените британци й дреме за евроценности и др. подобни. На първия референдум им обещаха океан от благини, пари за здравеопазване, работни места и т.н. Да, ама не! В един момент се оказва, че ще отнесат яко хурката и махалото тръгва обратно. Британците никога няма да излязат, всичко беше един фарс за спечелване на привилегии в рамките на съюза.

fallback