Снимка: Reuters
fallback

Няколко взрива избухнаха в кампуса на университета „Лион 1“ във Франция, съобщи телевизия BFMTV.

Тази сутрин на покрива на една от сградите е избухнал пожар, след което са избухнали три газови бутилки, намирали се там.

Трима души са получили леки наранявания, се казва в Tiwtter на университета. Хората, намирали се в сградата, веднага са били евакуирани.

Пристигналите пожарникари са успели бързо да поемат контрола над разпространяването на огъня, пише ТАСС.

Университетът Лион 1, който е с фокус върху научната дейност, уточни в Twitter, че "всичко е под контрол" и пожарът е "овладян", но днес предстои да се вземат допълнителни мерки, за да не се появят нови огнища.

Газовите бутилки били поставени на покрива от компанията, ремонтирала водоустойчивото покритие.

Според служителка в университета хората от кампуса чули силен взрив, последван от два по-слаби.

На мястото на инцидента са пристигнали и полицаи, които са отцепили района.
 

🇫🇷 [VILLEURBANNE] Incroyable vidéo du moment de l'explosion sur le campus #Doua, bâtiment Mendes, de l'Université Lyon 1, ce matin vers 9h00. L'incendie est quasiment maîtrisé. Au moins un blessé, plusieurs bâtiments évacués, dont la BU. #explosion pic.twitter.com/xTQhMry1tn

— La Plume Libre (@LPLdirect) 17 януари 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 5 години

Путин?Опять???

8

Анонимен

преди 5 години

И какво толкова е станало? Газови бутилки гърмят навсякъде по света.Веднага представено така, все едно 3 тежки атентата с по 5000 жертви всеки... Все едно сега новина... "Пък на Пенчо му се подпали казанчето за ракия".

7

Анонимен

преди 5 години

Това е нормален технически инцидент. В места които са свързани с газ са възможни такива. Ако искат контролирани взривове - в отворени пространства - места с хора се препоръчват залагането около експлозива на пирони и малки, но тежки предмети. Много подходящи са детски градини и начални училища. Иначе трябва механично отстраняване на части от телата, което е времеемко и с малък "добив" (KПД).

fallback