Снимка: el confidencial
fallback

Дете на 2 годинки пропадна в сондаж за вадене на вода в Испански град. Хулен изчезнал в неделя, 13 януари, а акцията по спасяването му се превърна в прецедент.

Екипите установили, че детето е паднало в сондаж за търсене на вода в община Тулен в испанската провинция Малага. Спасителите открили край кладенеца пакет сладки и пластмасова чаша.

В акцията по изваждане на момченцето са се включили 100 души, а самата операция се оказва голямо предизвикателство. Сондажът е изключително тесен - с диаметър едва 25 см, но с дълбочина 100 метра. 

Първоначално екипите се опитали да пуснат вътре в кладенеца камера, но тя успяла да достигне само до 70-ия метър. Затова трябвало да намерят друг вариант да спасят 2-годишното момченце от сондажа.

Вариант бил да прокопаят сонда в съседство и след това двата кладенеца да се съединят, но спасителите го отхвърлили заради техническите трудности, съобщават от "Труд".

Решили да прокопаят хоризонтален тунел с дължина около 80 метра, защото особеностите на терена го позволявали - сондата се намирала на висок склон.

Детето още не е извадено, а спасителните екипи уверяват, че операцията няма да спре, докато не завърши успешно.

Семейството на 2-годишното момченце вече е преживяло една загуба на дете, след като през изминалата година починало 3-годишното братче на Хулен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Какво стана?

преди 5 години

Изведнъж новините секнаха. Какво стана? Извадиха ли го?

27

Анонимен

преди 5 години

Леле ако е живо сигурно е ужасено. Дано го извадят защото не си представям какво е да изгубиш две деца.

26

гадно

преди 5 години

От други репортажи четох, че известно време го чували да плаче. Сигурно е паднало върху плаващи пясъци и е оцеляло, замалко

fallback