Снимка: БТА
fallback

Вотът на недоверие срещу британското правителство, внесен от лейбъристката опозиция, не мина в парламента. Предложението получи подкрепа от 306 гласа при 325 "против", предаде Ройтерс.

Снощи Камарата на общините нанесе съкрушително поражение на премиера консерватор Тереза Мей, като отхвърли с огромно мнозинство договореното от нея споразумение с ЕС по излизането на Великобритания от съюза. След това основната опозиционна сила, Лейбъристката партия, внесе в долната камара на парламента вот на недоверие срещу правителството, който обаче не мина.

Oще по темата

Кабинетът оцеля благодарение на депутатите от нейната Консервативна партия и от малката северноирландска Демократична юнионистка партия, която осигурява мнозинство на Тереза Мей в Камарата на общините.

Сега британската министър-председателка ще трябва да продължи разговорите с депутатите от всички партии в опит да постигане на консенсус как да бъде осъществен Брекзит, така че да бъде избегнат хаос и да не се стигне до нов референдум за членството на Великобритания в ЕС, отбелязва Ройтерс.

След като вотът на недоверие не мина, Мей обяви, че ще се срещне още тази вечер с лидерите на опозицията.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Гост

преди 5 години

Не разбирам защо ТВ Европа изпрати "великата" специалистка Неда Василева във Великобритания и плати грешни пари за транспорт, хотел и командировъчни, само за да каже резултатите от вота на недоверие от хотелската си стая. И накрая във вечерната емисия тя съобщи грешни резултати ... Преди това Ани Балджиян интервюира евродепутатката Джули Гарлинг на потресаващ английски. В бг медиите царят връзкарство и невежество. Затова масовото ниво на бг журналистиката е ужасяващо.

46

Моше

преди 5 години

Ахаха Велика Франция васал на Велика Германия подледната с най-застаряващото население на света.Срещу Либия Франция изстреля две ракети и каза че няма повече и се молеше на Сащ да дойдат и Англия.Германците набират военни от цял ЕС щото нямат хора.Пълни клоуни.

45

Анонимен

преди 5 години

Естествено че няма да мине, никой не иска да е на нейно място сега

fallback