Снимка: Reuters
fallback

Българите и останалите над 3 милиона европейски граждани, живеещи във Великобритания, ще запазят статута и правата си дори и Обединеното кралство да напусне ЕС без споразумение за преходен период до края на 2020г. или 2022г. Такова уверение е получил главния преговарящ за ЕС Мишел Барние от британското правителство.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Страсбург непосредствено след двустранна среща с главния преговарящ на ЕС по Брекзит Мишел Барние.

Oще по темата

"За България и нашите съграждани в Обединеното кралство и българските компании, развиващи бизнес там, би било най-добре да има споразумение за преходния период след Брекзит. То дава правна сигурност и предвидимост докато ЕС и Великобритания уредят бъдещите си взаимоотношения. Преговорите по споразумението отнеха над две години и е малко вероятно то да бъде предоговорено в последния момент със съществени промени. В крайна сметка целият процес по напускане е иницииран от Великобратания, а до сега в ЕС не сме получили конкретна идея какво искат те и как виждат бъдещите взаимоотношения", допълни Ева Майдел.

Брекзит е основна тема в днешното заседание на Европейския парламент. Евродепутатите ще обсъдят последиците от отхвърлянето на сделката от страна на британския парламент, предава БТА. Европейският парламент има ключова роля, защото трябва да одобри споразумението между Великобритания и ЕС, ако такова бъде гласувано в Лондон до края на март 2019 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 5 години

Да се обзаложим ли, че тази булка не е познала? Нали точно тя искала да си смени бащиното име, защото звучало обидно? Остава пак да я включат в листата на ГЕРБ и да ме убеждават, че е българка!

5

IBM FAKE NEWS

преди 5 години

Как Англия ще натрупа за 3 години милиарди.1. Няма да изплати високите пенсии на емигрантите2. Ще променят закона по кредите, за да отнемат имущество по-лесно3. Дигат лихвите по кредите на студентите и недвижимите имоти4. Висока инфлация и обезценяване на лирата (безсмислено да се работи)5. Дигане на лихвите по кредите6. Закон за отнемане децата на емигрантите в полза на кралството и изгонване на родителите им, които не са англичани.7. По-високи данъци и изгонване на всички, които не са а

4

IBM FAKE NEWS

преди 5 години

Планът е голямВсичко започна с алчността на Английските банки и студентските заеми. Финансово Англия е пред фалит. Европа трябва да излезе суха и да не плаща лошите кредити на английските банки. Затова я изключват от ЕСАмерика също се присъединява с нейните лоши кредити и се получава Световна финансова криза.Така Англия се явява буфер за Европа.След началото на кризата плана е предначертан до край, тоест до края на кризата емигрантите ще плащат. Докато не изплатят отрицателните салда кризата

fallback