Снимка: Reuters
fallback


Чехи избраха нестандартен начин, за да изразят своя протест срещу премиера на страната Андрей Бабиш.

По улиците на страната се появиха стотина билбордове с портрети на хора, имената им и надпис "Срам ме е от премиера ми", предаде Франс прес.

Това е инициатива на местен рекламен агент за критикуване на министър-председателя, който е замесен в някои спорни афери.

Бабиш, който е вторият най-богат чех, е обвиняем по дело за присвояване на европейски фондове в периода 2007-2008 г. Критиците му го упрекват и в конфликти на интереси и твърдят, че е бил сътрудник на комунистическите тайни служби преди 1989 г.

"Срамът ни от премиера е толкова голям, че налага реакция", каза Ярослав Полачек, собственик на организиралата кампания рекламна агенция.

Всеки критик на Бабиш може да бъде сниман и портретът му да се появи на голям билборд срещу заплащане на равностойността на 175 евро.

Полачек дълго време бе ръководител на предизборните кампании на дясната партия ТОП 09, която е голям критик на Бабиш.

Въпреки това движението АНО на Бабиш спечели парламентарните избори от 2017 г. с 29,64 процента от гласовете, а в проучванията на избирателните нагласи продължава да получава около 30 процента подкрепа.

Самият премиер покани участниците в кампанията на едно кафе с него, за да ги убеди, "че няма от какво да се срамуват и че той е добър представител на Чехия в цял свят".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Абе

преди 5 години

Като ги е срам от техният.....Ние им даваме нашият барабар с Цецо..суджука.. и ....е това им стига ,повече няма да понесатДа ги видим..после как ще се молят за Бабиш..

26

Анонимен

преди 5 години

a u nas koga?

25

Друг

преди 5 години

Ние като че ли се гордеем с нашият! Техният и повече книги чел, и не е бил му тра и няма до него Цц .. и не са го галили папи и ...не е мачкал уши!!! И ги е срам. .Какво да кажем ние. Нищо не Знаят чехите..

fallback