Кадър: YouTube

Български продавач на вестници в Обединеното кралство разпространи шокиращи кадри от охранителна камера, на които се вижда как той е станал жертва на побой от страна на двама крадци, които отправили расистки коментари по негов адрес, съобщава в. "Дейли мейл".

Инцидентът е станал пред магазина за вестници на тридесет и девет годишния Илхан Ахмедов в Мъсълбърг в Шотландия миналия август.

Двама крадци поискали от българския гражданин да им даде пари в брой и алкохол. После те пребили Ахмедов жестоко, като през цялото време викали "Това е нашата страна". След побоя българинът бил целият в кръв и с фрактури.

През ноември единият от нападателите - Крейг Дъглас, на 24 години, получил 18 месеца затвор за атаката. Но съучастникът му Боб Клиланд, на 28 години, получил две години пробация, 200 часа общественополезен труд и разпореждане да плати на жертвата 2000 лири компенсация.

Ахмедов, който е в Шотландия от две години, каза, че се е почувствал изоставен от съдебната система, защото единият от нападателите не е бил осъден на затвор и затова решил да публикува и кадрите от охранителната камера.

От кадрите се вижда как Дъглас вика на Ахмедов и на съпругата му Айсел: "Смятате ли, че британците са малцинство, докато вие сте мнозинство? Това си е нашата страна. От Полша или от Литва пристигате тук и трупате пари".

Коментари Напиши коментар

181

Анонимен

преди 5 месеца

Ако Илхан Ахмедов и съпругата му Айсел продаваха вестници в Турция (където им е мястото)това нямаше да им се случи.

180

Анонимен

преди 5 месеца

Ако Илхан Ахмедов и съпругата му Айсел продаваха вестници в Турция (където им е мястото)това нямаше да им се случи.

179

Ghost

преди 5 месеца

То па едни пари направил човекът. Колко може да изкара от продажба на вестници? Ще кажеш, че милиони... Истината е, че българин или не, върши работа, която шотландските лекета не искат да вършат!!!
Нали ги виждам и тукашните местни (в бивша британска колония): реват срещу емигрантите от Африка, ама никой от тях не е склонен да тича след баклуждийския камион и да събира торбите с *** или пък да се падвизава по строежи и да работи изнурителен физически труд.