Снимка: Reuters
fallback

Полицията в испанската автономна област Каталуния издирва мъж, който може да е планирал терористична атака в Барселона в празничните дни около Коледа, съобщи вестник "Мундо", цитиран от БТА.

Според изданието  става дума за гражданин на Мароко. Регионалните правоохранителни органи са уведомили част от своите сътрудници, както и градската полиция, за съществуващата заплаха.

Полицията е наредила да се засилят мерките за сигурност в местата, където се събират големи групи хора, включително и по популярната за туристите улица "Рамбла" и в района на прочутата катедрала "Саграда Фамилия".

Особено внимание също, според силите на реда, трябва да се обръща на едрогабаритни транспортни средства.

Друг испански всекидневник - "Ел Паис", съобщава и инициалите на заподозрения - Б.Л., който бил на 30 г. и имал книжка за управление на автобуси.

Предупреждение по същия повод изпрати чрез Тwitter и Държавният департамент на САЩ. "Терористите могат да атакуват практически без предупреждение, вземайки на прицел най-вече туристически места, транспортни възли и други обществени места", отбелязва външнополитическото ведомство на САЩ.

В Испания в момента е обявена четвърта степен на терористична опасност по 5-степенната скала, отбелязва ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 години

Мароканците в Испания би трябвало да са доста.

4

Анонимен

преди 5 години

Това са показни акции, които не знам колко помагат. По принцип не се шуми за тези неща. Когато цяла Европа си чупеше краката да търси някакъв с артистичното име Карлос - Чакала, той си лежеше на пясъка и по българското Черноморие, но си имаше хора които вземаха адекватни за момента решения. "Едно нещо води до второ, а то до друго" - Сър Хъмфри Апълби цитира Ленин в "Да, господин Премиер". Сега всичко стана някаква медийна циркаджийщина.

3

Анонимен

преди 5 години

Нямате ли пръскачки,срещу марокански скакалци бре

fallback