pixabay
fallback

При операция с кодовото наименование "Петко" италианските власти разбиха трафик на дрога между Словения и Италия, съобщи полицията на Гориция.

Според нея става въпрос за банда българи, живеещи в словенския град Нова Горица, които се занимавали с трафик на наркотици.

Техният шеф Петко, на когото се обаждали всекидневно, бил в Италия, затова и операцията носи неговото име. За да се снабдят с дрога, клиентите отивали всеки ден до велосипедна писта, на която се срещали с българите, пише "24 часа". Пистата се намира в Гориция, точно на границата между Словения и Италия.

Разследването на италианската полиция стартирало след идентифицирането на продавач на дрога през 2015 г. Тогава бил арестуван и един клиент на хероин.

При операция "Петко" били извършени няколко запорирания на дрога, в резултат на което бил секнат каналът за доставка. Арестувани са и трима души, доставящи хероин от Словения.

Словенската полиция от своя страна също се задействала, арестувайки двама души, които идвали редовно в Италия, за да продават хероин.

По време на операцията са иззети различни количества хашиш, марихуана, канабиноиди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Бай Петко

преди 5 години

милички, нямам нищо общо. или поне адвокатите така казаха.

9

4epa

преди 5 години

TOVA MOJE DA RODI 45 GODINI LAJE KOMUNIZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8

Анонимен

преди 5 години

Явно се борим да надвием италианската мафия.

fallback