Снимка: Reuters
fallback

Европейската комисия и управляващата популистка коалиция в Италия постигнаха споразумение по преразгледания италиански бюджет за 2019 година, слагайки край на няколко седмици противопоставяне. Това съобщи заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис, цитиран от Франс прес.

Oще по темата

Споразумението предвижда нови бюджетни икономии. Решението "не е идеално", но позволява на този стадий да се избегне процедура за прекомерен бюджетен дефицит, отбеляза Домбровскис, цитиран от БТА.

До този момент Брюксел беше на мнение, че италианският бюджет излиза извън европейските бюджетни норми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 5 години

Юнкер наистина изглежда напоследък не като пиян, а като чели го дрогират с нещо. Ей така, за настроение. Да не се вживява много в последиците от нерационалните действия на ЕС.

2

Скептик

преди 5 години

Брюксел сега дава на ВКБР колко месеци преходен период. Миналата седмица друго разправяха. Брюксел ще даде и на Италия дефицит. Предполагам, че и Германия ще си получи Газопровода. Разбра Брюксел, че им се клатят бюрцата

1

Анонимен

преди 5 години

Европейците се споразумяха и разпада на ЕС се отлага. Рубладжиите не харесаха това. Европейци няма да ходят да работят в Пyтинландия, но наплива на руснаци заливащи Европа не е спирал и няма да спре.

fallback