Снимка: Reuters, архив
fallback

Италия може и да е страната на добрата храна, но някои италиански ученици получават доста сурови кулинарни уроци, предаде ДПА, като се позова на министърката на здравеопазването Джулия Грило.

При инспекция в 226 училищни столови в рамките на национална кампания били установени нарушения на санитарните норми и изискванията за безопасност в над една трета от тях, посочи в изявление здравното министерство.

Един от най-фрапиращите случаи бил столова, обслужвала две начални училища и една гимназия в Рим, в която били намерени значително количество екскременти от плъхове и други вредители.

Инспекторите открили насекоми в сандвичи, предлагани в училище в Лече, в южната област Пулия, както и множество по-малки нарушения.

Някои хранителни продукти не били правилно етикетирани или съхранявани, или били с изтекъл срок на годност. На някои ученици била предлагана храна с по-ниско качество от тази в предписанията за училищното меню, отбеляза министерството.

В област Абруцо например настъргано сирене "Грана падано" било представяно за по-скъпото "Пармиджано", а в друго училище в Пулия "италианското говеждо" всъщност било от Полша.

"Като майка и здравен министър съм скандализирана от мисълта, че е възможно на децата ни да се дава храна с екскременти, с мухъл или със съмнителен произход", заяви Грило.

Полицията е затворила седем столови, наложила им е глоби за общо 576 000 евро, поискала е да бъде потърсена наказателна отговорност на 14 души и е иззела над 2 тона нередовни продукти, казаха от министерството.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 години

Така е написано,че едва ли не да се радваме че не само при нас се случва.Ето това е проблема,че гледаме в дома на другите вместо да си оправим нашата ***

3

Анонимен

преди 5 години

Всеки хитрува на дребно, но азиатската и африканска напаст е несравнима. То просто идвайки от техните си коптори се изживяват като някакви завоеватели. Единственото решение е да бъдат елиминирани или използвани за органи, кръвни продукти и биологични тъкани за медицината и селското стопанство, но изцяло, а не да се влачат недъгави.

2

МНЕНИЕ

преди 5 години

ЕС упорито се Разпада . Успокояващото е че По-добрата и По-голямата част на Европа е в Подем .След 3-4 години ще сме свободни отново .

fallback