Снимка: Булфото
fallback

Европейската комисия съобщи, че отпуска на България 71 милиона евро от фондовете за сближаване, за да се подобри спешната здравна помощ.

Средствата ще бъдат използвани за преоборудването на всички 237 звена на спешната помощ в цялата страна.

ЕС ще съфинансира купуването на 400 нови линейки, снабдени със съвременни средства за връзка и животоспасяващо оборудване.

Отбелязва се, че така ще бъде постигнато бързо и ефективно оказване на помощ, особено в по-отдалечените райони и сред най-уязвимите групи от пациенти.

"Този проект значително ще подобри качеството и достъпността на здравеопазването в България", коментира еврокомисарят по регионалната политика Корина Крецу, цитирана в съобщението.

По нейните думи това е нагледно доказателство за ползата от политиката на сближаване. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 години

До Потърпевш до Анониме==============================Ами не ти е длъжен докторът да ти мъкне близките.Не е носач.Твоя близка е не на доктора.Като не ѝ е спаднало кръвното за 10 мин ще спадне след час.Всеки с високо кръвно ако приемаха в болница трябва да открия още 100 болници. И къде ти е личната-на екзотична екскурзия ли.

21

Потърпевш до Анониме

преди 5 години

Да не дава господ ... но ако беше с инсулт ... кой щеше да я свали до линейката или и тогава трябваше да викаме личната и да си търсим носачи, а може би ще я оставят да умре защото няма кръст? Явно си някой от тия "лекари" дето всички и всичко им е виновно за това, че са станали лекари, но не могат да отидат в друга държава тъй като за нищо не стават и там ще ги разкрият много бързо! Хйде, леко дежурство!

20

Потърпевш до Анониме

преди 5 години

Ти *** ли си или да? Доктора го премери и изкара толкова с неговия "професионален" апарат, не четеш какво съм писал: цитат "аз сега не мога да направя нищо". А при колко високо кръвно се прави инсулт ... знаеш ли, при 180 горна граница, а тя е с 210, затова е спешен случая. Ако не може да се свали в домашния условя трябва да се отиде в болница и там да се направят изследвания и лечение, а човек с това кръвно сам не може да отиде до болницата, инак за какво са тези линейки?

fallback